vervolg welkom

Bent u rolstoel gebonden, heeft u een loopbeperking of enigszins anders beperkt en wilt u graag sporten? Badminton is een sport die op allerlei niveaus gespeeld kan worden. Of u nu razend snel speelt of u wilt het wat rustiger aan doen. Binnen het aangepast badminton is alles mogelijk. Zolang u maar blijft bewegen.

Het vereist een goede hand /oog coördinatie en een goede rolstoelvaardigheid. Denkt u dat kan ik niet? Dan hebt u het mis! Iedereen kan badmintonnen leren. Juist door oefening en training zult u naar gelang merken dat u ook buiten het sporten profijt zult ondervinden van de badminton trainingen. U reflexen gaan met sprongen vooruit en u voelt u zekerder in uw rolstoel.
In Nederland zijn een paar verenigingen die rolstoelbadminton & aangepast badminton aanbieden, waarvan de K.I.S. één van de grootste is met de meeste expertise.
De KIS biedt al sinds 1956 aangepaste sporten aan.

We onderscheiden binnen het aangepast badminton een aantal categorieën badminton:


Rolstoelbadminton
Aangepast Badminton  – staanders / zitters / kleine mensen
G-Badminton


Hoewel het badmintonnen voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking al jaren wordt gespeeld, is het aantal aangepaste spelers in Nederland niet heel groot. Daarom willen we met o.a. deze site mensen enthousiast maken voor deze mooie sport.
Het aangepast badminton is óók  voor mensen die wel altijd het valide spel hebben gespeeld, maar door bijvoorbeeld een knieblessure niet meer het hele veld over kunnen rennen. Het aangepast badminton wordt  op een half speelveld gespeeld.  En omdat je altijd tegen mensen met een beperking speelt, speel je op eigen niveau.
G-badminton is het badmintonspel voor mensen met een verstandelijke beperking. Hoewel hier apart genoemd, spelen de G-spelers gewoon lekker mee met de andere doelgroepen. Dat werkt bij ons prima!

Bij de KIS krijgt u les van zeer ervaren spelers en docenten die hun sporen in het aangepast badminton hebben verdient.

U kunt bij ons altijd een aantal weken ‘proefdraaien’, om te bepalen of u het een leuke sport vindt. En ook de andere verenigingen op deze site zullen u graag kennis willen laten maken met deze mooie sport.