NK 2020 para-badminton via Facebook afgelast

Het NK 2020, welke 25 april 2020 zou worden gehouden is  via een Facebook bericht afgelast. Duovereniging Veenendaal laat via Facebook weten dat het evenement is verplaatst naar 2021.

Hoewel het te verwachten was dat dergelijk evenement in april geen doorgang zou vinden, is het toch vreemd dat geen enkele andere optie wordt aangedragen om het NK 2020 te verplaatsen naar bijvoorbeeld eind 2020. Uiteraard moeten de condities tegen die tijd wel zo zijn dat deelnemers veilig kunnen badmintonnen, maar dan is er tenminste een optie. Om nu zonder slag of stoot een evenement te verplaatsen naar 2021 zonder enige vorm van overleg is wel heel kort door de bocht.

De reacties op het Facebook bericht zijn dan ook die van teleurstelling en weinig coulance voor de bond. De bond heeft welliswaar op haar site weergegeven dat alle evenementen zijn afgelast, maar verzuimd daarbij te noemen over welke periode het gaat.

Is het bericht bedoeld voor april, voor het seizoen of voor het hele jaar.

Voor zo’n belangrijk evenement als het NK zou het een bond sieren om de verenigingen op de hoogte te stellen van de afgelasting van het evenement alsmede de optie voor verplaatsing. Maar officieel heeft de bond hier niets over gecommuniceerd. Dat communicatie dingetje bij de bond loopt wel vaker stuk en kan wat ons betreft terug naar de tekentafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *