Bond dumpt selectie rolstoel- en & aangepast badminton

- woensdag 17 januari 2108 -

 

Aan het begin van deze eeuw is de integratie van de aangepaste sporten naar de reguliere sportbonden in gang gezet. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een overgang van het aangepast badminton in 2010 naar Badminton Nederland.
Sinds het aangepast badminton onderdeel is van de Nederlandse Badmintonbond horen we niets anders dan problemen. De meeste problemen zijn intern en worden dan ook breeduit uitgedragen via bijvoorbeeld de website ‘Badmintonline.nl’ .
Dat het aangepast badminton sinds 2010 een ondergeschoven kindje was, bleek wel heel snel. Maar na 7 jaren vind de bond het wel welletjes met die gehandicapten. Bij die groep moet immers alles anders. ‘Ze willen toch zo graag integreren, waarom doen ze dat niet ! ’   hoor je ze denken. Echter wij hebben niet gevraagd om naar Badminton Nederland te gaan. Zij hadden ook kunnen bedanken bij Gehandicaptensport Nederland. Echter, zij hebben de voorwaarden geaccepteerd waaronder het aangepast badminton verhuisde naar Badminton Nederland.
Sinds een aantal maanden is Edwin Schriemer degene die communicatie behartigd bij de bond. En met flair moeten wij zeggen… de wijze waarop hij het aangepast badminton de deur wijst is fenomenaal. Lees mee:

 

Bij de bond zijn ze er ook achter gekomen dat de Aziatische landen alles in de strijd gooien om tijdens de Paralympische spelen medailles in de wacht te slepen. Daar kunnen die Hollanders met wel geteld 2 uur trainen in de twee weken in Doorn niet tegenop. Dus, schrap gewoon die boel, dan hoeven we ook niet naar Tokyo. En de wijze waarop is dus subliem. Je laat niet de huidige selectie naar Doorn komen om vervolgens mede te delen dat ze kunnen stoppen met hun sportieve carrière, nee je stuurt ze gewoon een briefje om te bedanken. Hartelijk te bedanken. Veel succes met de verdere sportieve carrière was er ook niet bij, want die is direct naar de knoppen.
Wellicht dat Gehandicaptensport Nederland weer de deur op een kier zet? Mogen we alstublieft terugkomen. Dan hebben we tenminste een bond die wel voor ons strijd….

 


 

 


Onze sponsoren

| Privacyverklaring