Bondscoach

afbeelding Annie van Daal

 

Op maandag 27 november 2017 plaatst de Nederlandse Badminton bond een klein berichtje (http://www.badminton.nl/nieuws/samenwerking-met-annie-van-daal-niet-verlengd) op haar site dat de samenwerking tussen Badminton Nederland en de bondscoach Aangepast Badminton niet verlengd is.

 

Althans dat is de kop. Als lezer leidt ik daar uit af dat het niet verlengen van een samenwerking een éénzijdige actie is die vanuit de opdrachtgever is bekrachtigd.

Echter in het begeleidende stukje wordt melding gemaakt dat dit in onderling overleg heeft plaatsgevonden. Dat vind ik een beetje tegenstrijdig. Dan had ik als kop genomen 'Samenwerking beëindigd'.


Annie is jarenlang bondscoach geweest binnen het aangepast badminton. Een moeilijke taak omdat er in de meeste gevallen geen financiële middelen aanwezig waren om deze taak goed uit te voeren. Desondanks heeft Annie dit jarenlang met veel enthousiasme gedaan. Annie kan ontzettend goed regelen en heeft een zeer groot netwerk waarop ze kan terugvallen. Dat was haar kracht! En dat moet ook wel. Als je als coach voor een opgaaf staat om een groep aangepaste spelers te trainen, te begeleiden en te motiveren zonder een goed gevulde portemonnee, moet je blindvaren op je organisatie talent.
Ik vond het berichtje dan ook een beetje summier, sterker nog, het getuigt niet van empathie van de bond om iemand die zolang het aangepast badminton heeft getracht op de kaart te zetten, op deze manier te bedanken.


Maar goed, Nederland zit zonder coach aangepast badminton. Zoek dan maar eens iemand die zo gek is om een ploeg klaar te maken voor de Paralympics 2020 in Tokyo. Als we tenminste mee mogen doen, want ook dat is nog niet zeker.


Desondanks is er volgend jaar wel weer een EK, dus daar moet ook hard voor getraind worden. En laten we wel wezen, we kunnen als Nederlandse Paraspelers niet op tegen het Aziatisch geweld. Dat is ook deels te wijten aan ons trainingsschema. Bij ons is er net geld genoeg om 1 á 2 maal per maand een paar uur te trainen, daar is het bijna een volledige werkweek.  Dus wie wil het stokje overnemen van Annie. Ik ben benieuwd…..

 

O ja, Annie bedankt voor je inzet betreffende het aangepast badminton!!

Onze sponsoren