Para...en meer...

 


Afgelopen week heeft het paralympisch comité bekend gemaakt welke onderdelen van het parabadminton in 2020 toegang zullen krijgen tot de paralympische spelen.

 

schema toegang Paralympics 2020

schema van de toegelaten klasses voor paralympische deelname

 

Hoe dit voor Nederlandse deelname zal uitpakken, is op dit moment nog onzeker. Maar wij wensen alle spelers, nationaal en internationaal, veel succes toe op de weg naar Tokyo! De komende drie jaar zal nog hard getraind worden om in operste topvorm te verkeren voor deelname. We kennen allemaal de verhalen uit de valide topsport dat het veel energie en doorzettingsvermogen kost om de top te bereiken. Dat geldt dan zeker voor de para-sporters! Naast de handicap ook nog trainen voor een top evenement vraagt het uiterste van je. Momenteel (september 2017)wordt er in Tokyo een internationaal parabadminton toernooi gehouden, waarbij direct zichtbaar wordt welke spelers over drie jaar kans hebben op een olympische medaille.

Ook paranieuws maar dan anders...

Geen onbekenden in het wereldje van het aangepast badminton zijn Hans MacDaniël, Ronald Stapelbroek en Bas Den Turk. Zij hebben 2 september 2017 ondanks hun handicap een parachutsprong gemaakt. Zij dorsten het aan om op het Nationaal Paracentrum Teuge in een vliegtuig te stappen.

 

screenshot Omroep Gelderland
screenshot Omroep Gelderland
groepsfoto
Groepsfoto deelnemers

 

 

Op grote hoogte sprongen zij onder begeleiding uit het vliegtuig om een duo-sprong te maken. Staat een beetje synchroom met mensen die voor het eerst kennis komen maken met aangepaste sporten. Eerst is er de schroom, maar als ze eenmaal aan de sport hebben geroken, blijft het een verslaving. We zijn benieuwd of Ronald, Hans en Bas ook deze gevoelens zullen krijgen voor de parasport. Nou ja, parabadminton of parasport. What's in a name.

 

 

Tot de volgende keer.

 

 

Onze sponsoren